Jan Štěrba

Koho volit?

6. 08. 2009 20:10:00
Předčasné volby se pomalu blíží. Politické partaje připravují své volební programy, některá strana ho již představila, jiná čeká na zpětnou vazbu od voličů na ještě neexistující program. Volební předsevzetí, jak jsme se již několikrát mohli přesvědčit, jsou však od povolební reality značně odlišná. Koho tedy volit, abychom se potom nedivili?

Snad se to nebude považovat za reklamu, pokud zde odkáži na neziskový projekt. Jedná se o nekomerční a politicky nezávislé dílo party nadšenců, kteří si dali za cíl zpřístupnit politický guláš obyčejnému člověku, tedy osobám, které netráví celé dny v poslanecké sněmovně.

Primárně bych tyto stránky doporučil jedincům, kteří nemají svůj politický názor, ale o politice často diskutují. Na základě jednoduchého dotazníku, který autoři projektu slíbili v nejbližší době aktualizovat, si může každý ověřit, zda volí tu stranu, která ho bude i po volbách reprezentovat svými činy. Projekt je dokonce natolik sofistikovaný, že vám umožní ověřit si názorovou shodu s jednotlivými poslanci.

Nenechte si dále vymývat mozky zevnitř bulvárními novinami, které nám předkládají jen dobře se prodávající kauzy. Jsou to jen bzučící mouchy, které po chvílí odletí. Udělejte si svůj vlastní názor a čtěte i noviny, které předkládají sofistikovanější názory, nezkreslují situaci, sledují problémy i z několika různých úhlů pohledu a nejsou odkázány na zadavatele reklamy.

Autor: Jan Štěrba | karma: 12.32 | přečteno: 2680 ×
Poslední články autora